Bidden met kinderen/jongeren

Bidden met kinderen/jongeren

Hieronder vind je een vertaling hoe ze bij Flame bidden met de kinderen. Zie ook: http://flamecreativekids.blogspot.co.uk/p/our-sunday-prayer-routine.html. Je kunt er stapjes uit gebruiken of de hele routine namaken.

  1. Het gebeden-bord. Nodig: gekleurde papiertjes en een groot prikbord. De kinderen mogen hun gebeden opschrijven of tekenen. De briefjes worden aan de ene kant van het bord gehangen. Elke week wordt er gekeken of er gebeden verhoord zijn. Die worden naar de andere kant van het bord verplaatst. 
  2. Graffiti-bord. Nodig: groot stuk karton en gekleurde stiften. De kinderen kunnen hier opschrijven waar ze dankbaar voor zijn. Het mag allemaal door elkaar, met tekeningetjes, symbolen, grote letters, kleine letters…Je kunt werken rond een thema, of er een soort mind map van maken, of je kunt ze gewoon elke week iets laten aanvullen.
  3. Healing-bord. Hier kun je de namen op plakken van mensen die ziek zijn of waar het niet goed mee gaat, waar je voor wilt bidden.
  4. Stil hoekje. Een hoekje met een paar kussens, evt andere knusse elementen en een kaarsje. Dit kan bijvoorbeeld het kaarsje zijn dat de kinderen meenemen als ze naar de nevendienst gaan. Hier kunnen kinderen gewoon even stil zijn of bidden voor iets dat ze niet hardop willen zeggen.
  5. Bij Flame combineren ze deze dingen steeds met twee of drie creatieve gebedsposten. Suggesties voor gebedsposten vind je in de post hierover.

In feite komt het neer op een vormgeving van enkele aspecten van gebed:

  • Wat wil je vragen aan God? Waar maak je je zorgen over of wat zou je graag willen?
  • Waar ben je dankbaar of blij om?
  • Voor wie of wat in de wereld om je heen wil je bidden?
  • Waar heb je spijt van, waar wil je Gods hulp bij?
  • Stil zijn, tot rust komen, de week even aan je voorbij laten gaan.

Nog wat meer hierover vind je op de pagina Kindernevendienst (even doorscrollen naar het kopje Gebed).