Ben je op zoek naar een leuke christelijke kindervoorstelling voor je kinderwerk, gezinsdienst, basisschool, conferentie of vakantiebijbelweek?
Ontdek welke artiest of kindertheater je wilt uitnodigen, zie welke voorstellingen ze spelen en boek hen via deze site.

www.christelijkekindertheaters.nl/

THEATERWERKPLAATS – ORDE DER DWAZEN

Young & Holy, a.k.a. Corjan Matsinger en Marjan Timmermans, noemen zichzelf “religieuze trendwatchers”. Ze spotten religieuze tintjes in de seculiere maatschappij waarin jongeren opgroeien en benoemen die: films, games, kledingstijlen, apps, bekende personen, enzovoort die onder jongeren populair zijn en iets te maken hebben met religie of zingeving. Voor wie in de leefwerelden van jongeren wil duiken.

Check hier de laatste Relitrends volgens Young & Holy

Youth for Christ creëerde ‘Life Spots’. Het zijn lokale initiatieven om jongeren te bereiken:

LifeSpots zijn lokale initiatieven voor jongeren. Ze zijn gestart door vrijwilligers die jongeren vanuit Gods Liefde helpen groeien. Denk aan een meidenclub bij je thuis, of het opzoeken van jeugd in de wijk met een mobiele voetbaltafel.

Kleine dingen, groot verschil
Dit lijken geen wereldschokkende activiteiten. Maar kleine dingen maken een groot verschil als je ze vanuit je hart doet. Zeker als je er daarmee in slaagt te bouwen aan een aantrekkelijke community, waar jongeren zich veilig voelen.

Check de site van lifespots

Voor wie eraan denkt een dergelijk initiatief te beginnen, creëerde YfC NL een inspiratiecatalogus, die werkelijk veel inspiratie biedt!

Een interessant diaconaal project dat werd opgestart door een Brusselse kerk en inmiddels over de hele wereld navolging vindt:  https://www.servethecity.brussels/

Het idee is dat je elke dag van de week je vrijblijvend kunt engageren om als vrijwilliger actief te zijn op diverse terreinen. Dit wordt verbonden met gespreksgroepen en meer traditionele vormen van kerk-zijn voor wie hier behoefte aan heeft.

De website van de PKN biedt een mooi filmpje en veel info over verschillende vormen van pionieren en missionair kerk zijn.

http://www.protestantsekerk.nl/geroepen-tot/missionair-werk/pionieren-orientatie/orientatie

Een interessant interview over pionieren vind je hier: http://www.nieuwwij.nl/interview/als-pionier-moet-je-niet-bang-zijn-om-zo-nu-en-dan-te-verdwalen/

Ook op onze eigen VPKB website vind je een interessant artikel over pionieren.

Messy church of kliederkerk is een kerkvorm, oorspronkelijk uit de Anglicaanse kerk, voor het hele gezin. Ze blijkt aan te spreken bij jonge gezinnen die al dan niet een band met de kerk hebben.

Messy Church Brussel: http://messychurchbrussel.wixsite.com/info

Inschrijvingen voor het jongerenweekend en/of het zaalvoetbaltoernooi kunnen enkel via e-mail: projopvpkb@gmail.com

Top