Creatief voor Pasen

Creatief voor Pasen

Heel wat creatieve ideetjes om met kinderen aan de slag te gaan rond Pasen vind je op:

http://flamecreativekids.blogspot.nl/p/family-lent-ideas.html

Op de (Engelstalige) pagina kun je doorklikken naar een gedetailleerde uitwerking van de creaties. Hier de creatiefste dingen in het NL op een rijtje:

  • Maak een pot met zegeningen. Versier met de kinderen een jampot. Tijdens de 40 dagen tijd kan iedereen in het gezin die iets moois meemaakt of iets waar hij/zij dankbaar voor is, het op een briefje in de pot steken. Zo heb je tegen Pasen een heleboel dingen om dankbaar voor te zijn! Of maak het potje eens in de week samen open en dank God voor alle goede dingen.
  • Pretzels werden oorspronkelijk gemaakt in de vorm van gevouwen armen in gebed. Bak ze samen.
  • Maak een ‘sorry’-vuilbak. Dingen waar je spijt van hebt kun je opschrijven en in de prullenbak gooien.
  • Maak een spaarpot. Kies als gezin een goed doel uit en spaar samen een week lang je kleingeld op.
  • Mooi voor de kleintjes: bouw samen een Duplo Dankjewel-toren: verzin bij elk blokje iets waar je dankbaar voor bent: bijv. dat je een lieve papa en mama hebt, dat je eten hebt en kleren, dat je cadeautjes krijgt, dat oma op bezoek komt, ..
  • Bid een Paas-smarties-gebed:  roze voor de mensen die tot Jezus hebben gebeden, groen voor de palmtakken toen hij de stad in kwam gereden, paars voor Jezus kapotte kleed, bruin voor het kruis waaraan hij leed, rood voor het bloed dat hij vergoot, blauw voor de tranen bij zijn dood, oranje voor het leven – de weggerolde steen, geel voor blij zijn: Hij laat ons niet alleen! (vrije vertaling van het Engelstalige gedichtje)
  • Maak een glas-in-lood raam van gekleurd doorzichtig papier rond het thema “God houdt van mij”.

Nog meer suggesties voor activiteiten tijdens de 40 Dagentijd zie de link hierboven of in ons 40 DAYS boekje.