Dag 6. Moeders.

Dag 6. Moeders.

Mijn mama is de liefste van de hele wereld! Weet je nog dat je dat als kind zei? Op je moederdagkaartje met het prachtige knutselwerk erbij, of gewoon tussendoor. En toen werd je 13, 15, 21… en kwam dat er niet altijd meer zo hartelijk uit. Maar ergens, diep van binnen, vind ik dat nog steeds. Die vrouw, die 9 maanden met me heeft rond gezeuld, zou nog steeds voor me door het vuur gaan, wat ik ook doe, en dat maakt haar de liefste mama van de wereld.

Ik ben gezegend met ook nog een heel lieve stiefmoeder (die op geen enkele manier lijkt op die van Assepoester, ze heeft ook veel kleinere voetjes dan ik) en een heel lieve schoonmoeder.

Nu weet ik dat het cliché over schoonmoeders wil dat ze nog veel verschrikkelijker zijn dan stiefmoeders, maar er bestaan er ook goeie. Schoonmoeders zijn wel anders dan je eigen moeder: je hebt een andere achtergrond. Met mijn moeder ben ik het niet altijd eens, maar je begrijpt elkaar wel. Je schoonfamilie snap je niet altijd. Een protestantse schoondochter is eigenlijk even raar als een boeddhistische, om maar iets te zeggen. Maar als ik iets heb geleerd van het contact met mijn schoonmoeder is dat ze heel goed is in de dingen die ze niet van me begrijpt erbij nemen en me in de eerste plaats graag zien omdat ik haar zoon graag zie en hij mij. Tenminste, dat gevoel geeft ze me toch :). En dat vind ik heel mooi.

Bon, we hadden ze toch het één en ander bij te babbelen, dus terugkomend van vakantie nodigden we mijn schoonouders uit voor een bbq in de tuin. Rik’s mama houdt erg van zorgen, maar soms is het ook leuk om even zelf te kunnen genieten. Het weer liet het toe, dus waarom niet? Het was een heel gezellige namiddag en het was leuk om hen eens wat te verwennen.