Roadshow

De OH JO! Roadshow komt naar je toe deze zomer! 

Op naar de zomer met de OH JO! ROADSHOW!

De zomervakantie is vaak een stille periode met vrijwilligers en kids op vakantie. Maar het is ook een lange periode om elkaar niet te zien. Daarom organiseert ProJOP de OH JO! ROADSHOW. U kunt als gemeente een kant-en-klaar pakket boeken voor een leuke namiddag met de kinderen tijdens de zomer rond het thema ‘Op reis met…’ U kunt kiezen uit de personages Jona en Jozua.

Ingrediënten zijn een knutselactiviteit waarin we samen een deel van het decor voor de vertelling bij elkaar knutselen, een toneel waarin het verhaal verteld wordt, het samen aanleren en zingen van enkele liedjes (tijdens de voorstelling) en spelletjes om in de sfeer te komen en te blijven. Alles rond het Bijbelse personage en zijn thema’s.

Abraham

De verhalenverteller komt langs en neemt ons mee op reis met Abraham en Sara. We zingen bijpassende liedjes en lossen puzzels op. We bouwen een tent waarvoor we het gerief verzamelen middels een aantal opdrachtjes.

Verder knutselen we ook nog wat…

abraham

 

Mozes

Ook hier komt de verhalenverteller langs om ons de avonturen van Mozes en het volk Israël te vertellen. We gaan mee op reis door het leven van Mozes en trekken met het volk Israël door de Rode Zee en de woestijn naar de berg Sinaï. We zingen leuke liedjes die bij het verhaal passen en maken een aantal decorstukken uit het verhaal. Tot slot spelen we een heus levend ganzenbord!

Het programmziet er dan ongeveer zo uit:

  • 13.00 u – 13.15 u binnenkomen
  • 13.15 u – 13.30u uitleg over de activiteit en thema
  • 14.00 u – 15.45 u verhaal met liedjes
  • 15.45 u – 16.00 u vieruurtje
  • 16.00 u -17.00 u knutselactiviteit en spelletjes

Een namiddag duurt dus van 13.00 u – 17.00 u. U zorgt enkel voor vrijwilligers om een handje toe te steken en een vieruurtje. Eventueel kunt u naderhand nog eten met elkaar.

We proberen de kosten zoveel mogelijk te beperken, maar vragen wel een bijdrage van de lokale kerk. Kosten voor knutselmateriaal hangen af van het aantal deelnemers, daarnaast wordt een beperkte vervoersvergoeding gevraagd van max. €30. Neem zeker even contact op om concrete afspraken te maken.

Meer info en boekingen bij Joke via projopvpkb@gmail.com of 0496/862789