Sirkelslag

Sirkelslag

Ik heb via de nieuwsbrief al wat reclame gemaakt voor Sirkelslag. Hier een verslagje van onze Gentse Sirkelslagavond voor wie er niet bekend mee is. Sirkelslag is elk jaar een feest van leuke groepsspellen. Er is een kinder- en een tienereditie. Dit jaar was het thema Liefde.

Via de online uitzending (of de dvd, als je geen internet in de kerk hebt) begint stipt om 19.30 u het spel. Het is het leukste om met een beamer te werken, zodat je makkelijk met de groep kunt kijken en luisteren. Tussen de spelletjes door geeft de presentator wat uitleg over het thema in de Bijbel. Voor de rest is het meer een teambuilding voor je groep. Je hoeft geen grote groep te hebben, met 4 of 5 jongeren kun je het al spelen. Wij spelen meestal met 8 a 12 tieners. Ben je met meer dan 15, kun je eventueel in twee groepen spelen.

De spellen dit jaar zijn representatief voor de ingrediënten die er meestal inzitten:

  • mensen raden met geluidsfragmenten, filmpjes oid (beroemde liefdeskoppels in dit geval)
  • een fotospel waarbij je dingen moet zoeken in je omgeving (ook naar buiten bij buren etc)
  • een ja/nee kennis – onderdeel met Bijbelvragen rond Liefde
  • iets creatiefs: dit jaar moesten ze zelf een cup-song maken
  • het woord LOVE in 80 lipstick-kusjes schrijven
  • een estafetterace waarbij steeds een jongen en een meisje één kant van een spaghettisliert moeten vasthouden met hun mond, zonder hem te laten breken onderweg

Alles is binnen een bepaalde tijd. In totaal ben je ongeveer 1,5 uur bezig. Het spel levert altijd hilarische situaties op: zo waren onze jongeren verbazingwekkend goed in het estafettespel, kroop er één bijna in de gracht om een kikker te vinden, zaten ze super geconcentreerd met bekers te tikken op ‘Happy’ van Pharrell en zat iedereen onder de lipstick.

Nieuw dit jaar was dat je via internet direct je scores kon invullen na elk spel. Zo zag je hoe je het deed in verhouding tot de groepen in je omgeving en alle groepen (er speelden in totaal 520 groepen mee). Dit was heel motiverend en de Rabotjeugd is lokaal (spelend tegen Zeeland en Antwerpen) 1e geworden en landelijk als 15e geëindigd. Wat natuurlijk heel cool was!

Het is handig om iemand te hebben die de jongeren helpt bij het spel en apart iemand als jury. Wij vragen elk jaar een ouder of één of twee mensen uit de gemeente om jury te zijn. Zo is er niet al te veel belangenvermenging en kun je wat enthousiasmerend helpen bij bijvoorbeeld zo’n creatieve opdracht. Voorzie iets lekkers terwijl je samen wacht op de uitslag en geniet na. Succes gegarandeerd :)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA