Communiceren met tieners

Tieners zijn in bijna elke kerk een zorg. Ze zijn moeilijk te motiveren en lijken zich niet te interesseren voor geloof en kerk. Ze groeien op in een snel veranderende samenleving. Sturen 5000 smsjes per maand, zijn gewend aan een enorme stroom van informatie, treden niet zomaar meer in de voetsporen van generaties voor hen en bricoleren hun eigen geloof uit wat ze in hun omgeving tegenkomen. Nou ja, over het algemeen dan.

Wat maakt tieners anders dan kinderen, adolescenten of volwassenen? Hoe spreek je hen aan en hoe spreek je met hen over geloof? Wat zijn aandachtspunten in de communicatie? Hoe ga je om met sociale media?

We stellen vragen over onze rol, oefenen ons in de taal en leefwereld van jongeren, spreken over welke houding je aanneemt en waar jongeren mee bezig zijn.

De vorming wordt gegeven door Maria Euwema. Maria is jeugdwerker voor ProJOP. Zij studeerde sociaal werk en werkte in jeugdzorg en jeugdbeleid. Ze leidt de tieners en jongeren in VPKB Gent-Rabot. In deze vorming maken we gebruik van recente boeken zoals het ‘Handboek voor Catecheten’, ‘Heilig Vuur’ en ‘De jeugd is tegenwoordig’.

 

zaterdag 25 januari, 13.30 – 16.30 uur    Deze vorming is uitgesteld.

Huis van het Protestantisme, Brogniezstraat 44, 1070 Brussel

(op loopafstand van station Brussel-Zuid)

Schrijf je nu in!